Film

Min mening om McQueen-dokumentaren

alexander mcqueen
Image source: WMagazine

 

Dokumentaren McQueen (2018) av Ian Bonhôte tar for seg livet til Lee Alexander McQueen og hans reise fra ung arbeiderklassegutt fra London til revolusjonerende motedesigner i verdensklassen.

Dokumentaren i seg selv tar ingen grep for å imitere den bombastiske og unike stilen McQueen hadde. Men i tradisjonell stil ser vi venner og familie fortelle hans historie med arkivklipp som dokumenterer det hele. Det virker som om det er lagt mye jobb i de grafiske pauseovergangene som prøver å imitere stilen til McQueen selv.

Men det virkelig spektakulære med denne filmen er selve historien til McQueen. For selv om dokumentaren fremstiller den på en ganske tradisjonell måte, kan man ikke hjelpe å bli fullstendig bergtatt av historien om McQueens liv, hans vei til berømmelse og til og med hans personlige tragedier. Hvis man ikke kjenner til hans historie fra før kan man forvente seg flere overraskelser her.

Høydepunktene i filmen vil jeg si er moteshowene. De gjør en god jobb i å reflektere hvordan de var unike og provoserende på den tiden. Наивно было бы думать, что рынки с бабулями и лицами кавказской национальности ушли далеко в прошлое. Стоит только запустить игровой автомат Базар, и перед гэмблерами развернется огромная торговая площадка, где каждый продавец стремится завлечь побольше покупателей. De kunne med fordel gått litt mer i dybden av hans depresjon og hans narkotikamisbruk, noe som visstnok definerte den siste delen av karrieren og livet hans. Filmen kunne ha utforsket litt mer hvordan motebransjen kan være en tøff og ødeleggende bransje, i tillegg til at hans bakgrunn også definerte vanskelighetene hans.

Personlig likte jeg denne filmen ganske godt, men som sagt mest på grunn av McQueens unike historie. Jeg visste ikke så mye om hans liv før jeg så denne filmen og kjente kun til hans design fra motemagasiner.

Hvis du er interessert i motehistorie, eller hvis du bare er interessert i en kunstner som var en av de største provokatørene på 90- og tidlig 2000- tallet så vil jeg virkelig anbefale denne filmen.


4/5

Min rating på Letterboxd

One thought on “Min mening om McQueen-dokumentaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.